8 günde 6 puan

featured

8 günde 6 puan

Öncelikle tüm İslam aleminingeçmiş Kurban Bayramını yürekten kutluyorum. Sonra da bize çifte bayram yaşatan Sakaryaspor’lu futbolcuları tebrik ediyorum. Sakaryaspor, 8 günde içeride-dışarıda iki zafer elde ederek hepimizi coşturdu.

İlk sevinç İzmir’den geldi. BergamaBelediyespor’un konuğu olan Sakaryaspor, üç puanı üç gol ile aldı. İşte bu galibiyet adeta bir bayram hediyesi gibiydi. Futbolculara, teknik heyete, hatta böyle biz kadroyu kuran yönetimimize Sakarya futbolu adına şükranlarımı sunuyorum. Bergama’daki zafere bizzat ben de tanıklık ettim. Sevgili dostum Ömer Sarıca ile birlikte gittiğimiz İzmir’de keyifli bir gün geçirdik. Gerçi maç öncesi yaptığımız yolculukta büyük badireler atlattık ta neyse. Aracımızın 5nci viteste takılı kalması yüreğimizi ağzımıza getirdi. Burhan Uğur ile birlikte 3 arkadaş çıktığımız yolda bu sıkıntıyı yaşadık ama tecrübeli kaptanımız Ömer sarıca, özgüveni sayesinde olası bir kazayı önledi.

Bu küçük detayı verdikten sonra gelelim Sakaryaspor’un Bergama deplasmanına. Bir hafta önceki Adliye maçı sonrası “Hoş geldin Efsane” demiştim. O maçtaki skor ve sergilenen futbol nedeniyle çok rahattım. Nitekim öyle de oldu. Deplasmanda olmasına karşın oldukça rahat bir futbol sergileyen Sakaryaspor, Bergama Belediyespor’a da 3 attı ama bir o kadar da kaçırdı. Özellikle kaptanımız Murat Hacıoğlu yine kendine hayran bıraktı. Maça damga vuran Murat, hem attı, hem attırdı.

Nefis bir gün geçiriyorduk. İzmir’den 3-0’la dönüyor ve geleceğe artık daha umutla bakıyorduk. Çünkü müthiş futbol; “şampiyonluk geliyor” diyordu. Bu galibiyet ile keyifli bir bayram yaşadıktan sonra rotayı bu kez iç sahadaki Düzyurtspor maçına çevirdik. Bu takım geçtiğimiz sezonlarda bizim baş belamızdı. İki maçta attığı 9 gol, yüreğimize oturmuştu.

O büyük gün gelip çattığında bende Sakarya Atatürk Stadındaki yerimi aldım. Rakip Düzyurtspor karşısında ilk 5 dakika yine fırtına estirdik ancak ne olduysa ondan sonra oldu. Sakaryaspor birden durakladı. Adliye ve Bergama maçlarındaki futboldan eser yoktu. Korktum, endişelendim. 1 olsun bizim olsun mantığı, her iki takıma da sirayet etmişti sanki. Akşamın kahramanı ise taraftardı. 10 binden fazla taraftar, pankart şov ile süslediği müthiş tezahüratları sayesinde Sakaryaspor’lu futbolcuları ateşledi. Özellikle Maraton Tribünündeki Tatangalar’ın harika görüntüsünü anlatmaya kelimeler yetmez. Futbolcuların her geriye düştükleri anda kendilerini gösteren Tatangalar; ”Biz buradayız” dediler. Nitekim bu büyük destek, Sakaryaspor’un 1-0’lık galibiyetini getirdi. Yeşil-Siyahlı sevdamız, 8 günde 6 puanı hanesine yazdırmış ve hepimize bayram üstü bayram yaşatmıştı.

Şimdi gözümüz Afyon’da. Sakaryaspor’un bu önemli deplasmandan da galibiyetle döneceğine inancım tam.

Türk futbolunun efsanesi olan Sakaryaspor’un bu sezon şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum. Bu yolda hem futbolcu kardeşlerimin, hem teknik heyetimizin, hem de yönetimimizin yanında olmalıyız. 51nci yılda yaşanan bu Dirilişin önünde kimsenin durabileceğini sanmıyorum. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!