56.Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri Basın Toplantısı Yapıldı

56.Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri Basın Toplantısı Yapıldı

16.06.2018 Bayramın 2. Günü

Bu yıl 56.sı düzenleneceği Akbalık Yağlı Güreşleri için basın toplantısı yapılarak, köy konağında güreşçilere iftar yemeği verildi

Akyazı Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenerek yoğun ilgi ve katılım gören ve bu yılda 56. düzenlenecek olan Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan güreşlerinin Organizasyon toplantısı Akbalık Er Meydanında yapıldı.

Güreş ağası Mehmet Öztürk yaptığı konuşmada“56.sı düzenlenecek olan Akbalık Yağlı güreşleri için herkesi davet ediyorum. Emeği geçen köy halkına, belediye başkanı Hasan Akcan’a bir dönem önceki ağamız İdris Çaymaz’a hizmeti geçmiş herkese şükranlarımı iletiyorum. Akyazı’nın tanıtımına faydası olacak bu etkinlikte. Güreşi sevmem babam vasıtasıyla olmuştur. Rahmetli babam güreşlere gidiyordu. Babamın sayesinde bu güreşçi kardeşlerimle tanışmış bulundum. Tüm halkımızı 16 Haziran’da yapılacak olan Akbalık yağlı güreşlerine davet ediyorum “ dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan her zaman üstüne koyarak başarılı organizasyonlar çıkardıklarını söyleyerek “ Akbalık yağlı güreşlerini kazandırmak onur ve gurur verici Akyazı’nın isminin güzel anılması noktasında güzel bir etkinlik. Akyazı Belediyesi olarak bir tik ileri koyarak etkinliklerimizi yapıyoruz. Bu yıl Akyazı’da yaz tatilinde 13 branşta gençlere yönelik spor faaliyetlerini sürdüreceğiz. Gayemiz çocuklarımız yetişen neslimiz sokakta kötü alışkanlıklar edinmesin, Ülkesine milletine faydalı olsun. İnşallah başarılı olduğumuza inanıyorum. Akyazı’da değişiklikler olduğunu inanıyorum. Böyle güzelliklerle hepimizi bir arada olalım inşallah “ dedi.

Basın toplantısında son olarak söz alan Sakarya Milletvekili Adayı Recep Uncuoğlu “ Edirne’den sonra ikinci adı duyulan Akbalık güreşlerinin canlandırılması, Akyazı ve Sakarya’nın tanıtılması noktasında başkanımıza, güreşçilere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan evvel yerel yönetimlerden ata sporumuzu değerimizi unutulmuş, organizasyonlarımızı bugünkü imkanlarla hatırlamak, canlandırmak, eczad yadıgarı, bugünkü milli idarenin istikrarın, milletiyle kol kola milletine hizmet anlayışı olan Ak Parti iktidarının eseridir. İnşallah bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz “ şeklinde konuştu.

Organizasyon toplantısı sonrası yeni yapılan Akbalık Mahalle konağında protokol üyeleri ve güreşçilerle birlikte iftar yapıldı. İftar yemeğine Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, güreş ağası Mehmet Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, Akyazı İlçe Spor Müdürü Adem Altun, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, mahalle sakinleri, güreşçiler ve basın mensupları katıldı.

  1. Akbalık Yağlı Güreşleri 16 Haziran 2018 Cumartesi Ramazan Bayramının ikinci günü saat 10:00’da başlıyor. Ata sporumuz Yağlı pehlivan güreşlerini yaşatma adına yapılan organizasyonda bu yıl 50’ye yakın başpehlivan ve toplamda ise her yıl olduğu gibi 14 kategoride 1000’e yakın pehlivanın dualı çayırda kol bağlayacağı belirtildi.

Akyazı Belediyesi Basın Müdürlüğü düzenlediği basın bildirisinde şunları kaydetti “

16 Haziran 2018 Cumartesi günü 09.30’da Akbalık Er Meydanı yanında bulunan camii avlusunda meftun, Akbalık Güreşlerini başlatan Ordulu Mustafa kabrinde dualar yapılacak. Akabinde kurban kesimi ve Er Meydanı yürüyüşü gerçekleştirilecektir. Akbalık Yağlı Güreşleri Saat:10.00’da açılış, saygı duruşu ve istiklal marşı, açılış konuşmaları ile başlayacak. Müsabakaların gidişatına göre gün içinde madalya törenleri saat:16.00’da başlaması planlanıyor.  Akabinde ise saat:19.00’da Ağalık ihalesi ve ardından da Başpehlivanlık müsabakası gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!