Üst düzeye çıkacağız

Üst düzeye çıkacağız

Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Özgür Aygün ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kahvaltı organizasyonunda önemli açıklamalar yapan Başkan Özgür Aygün “Sakarya’da hakemlik tekrar üst düzeye çıkacak“ dedi

Serdivan’da  Vadi 54 Cafe’de kafede düzenlenen kahvaltıya, Türkiye Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Özgür Aygün, Başkan Yardımcısı Ahmet Öztürk, Genel Sekreter Burhan Çakar, Sayman Engin Bıçak, Dernek Müdürü Gökhan Kahyacık, üye Yücel ince, İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım, Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yeşil, Fatih Sucuoğlu, Şabak Keskin ve spor basını katıldı.

TOÇOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Kahvaltıda basın ile bir araya gelen ve önemli açıklamalar yapan Aygün “Zor günlerden buralara geldik. Belki de Türkiye’de olmayan, dünya standartlarına sahip bir hakem tesisimiz var. Bu tesis Sakaryalı hakemlerimizin gelişimine katkı sağlayacak. Buradan bu tesisin yapımında büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na sonsuz minnetarız.  Sizlerin de aracılığı ile tekrardan teşekkür ederim. Biz dernek olarak her zaman eleştirilere açığız. Eleştirilerin bizi daha iyi yapacağına inancımız sonsuz. Tabi bu eleştiriler çirkin ve art niyetli olmadıktan sonra. Bizi eleştiren insanlara da şunu demek istiyorum, herkes kendi öz eleştirisini yapsın. Bizim hiç bir maçta şu takım kazansın bu takım kazansın diye bir kaygımız yok. Bunun bilincinde olunsun.“ dedi.

KÖTÜ OLAYLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Çok sayıda hakemin de katıldığı organizasyonda saha olaylarına da değinen Aygün “ Sahalarda olan kötü olaylara karşıyız. Sporda şiddet yasası bizi bu konuda koruyor. Şiddet olayları ile karşı karşıya kaldığımız zaman veya bir art niyet olduğunda biz bunun hukuki olarak sonuna kadar takipçisiyiz. Maçlarda hakemlerimizi ev sahibi ekiplerimiz misafir gibi ağırlanmalı. Ev sahibi misafirini korulamalı. Tarafımıza yapılan bütün saldırılara karşıyız. Biz zor günleri insiyatif alarak güzel şeylere adım attık. Biz buna inanıyoruz.” İfadelerini kullandı.

MHK YÖNTEMİ

Kahvaltıda söz alan İl Hakem Kurulu Başkanı Ercan Yıldırım ise yaptığı açıklamalarda “Yönetici vasfındaki tüm arkadaşlar olarak, böyle bir jenerasyonun Sakarya için çalışması büyük şans. Bizlere ulaşmak zor değil, bizler her zaman iletişime açık insanlarız. Bir telefonla bizlere ulaşıp sormak istediğiniz şeyleri sorabilirsiniz. Doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Kesinlikle koltuğa çakılmadık. Herkes lütfen bunun bilincinde olsun. Doğru işler yaptığımızı düşünüyoruz. Hakem atamaları ile ilgili olarak MHK’nın yöntemini kullanıyoruz. Biz olası sıkıntıları ortadan kaldırmak için Cuma akşamından ya da Cumartesi sabahından hakemleri ve görev yerlerini açıklıyoruz. Perşembe gününden ise hakemlerimizin telefonlarına sms ve mail yoluyla da görev yerlerini açıklıyoruz. “ dedi.

TFFHGD üyesi Yücel İnce merhum gazeteci Sırrı Şanlı anmadan geçmedi. İnce sözlerini “ Sevgili ağabeyimizi saygı ve rahmetle anmadan geçmek istemiyorum” diyerek tamamladı.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!